joomlarulit.com
  • 1439890384925

Käyttäjän arvio: 5 / 5

HyväHyväHyväHyväHyvä
 

B-luokkaan

kuuluvat ne henkilöautot, pakettiautot ja muut ajoneuvot, joiden rekisteritietoihin merkitty kokonaismassa on enintään 3 500 kg ja joissa on kuljettajan lisäksi tilaa enintään kahdeksalle henkilölle. Ikäraja on 18 vuotta.

B-luokan ajokortti

B-luokan ajoneuvoon voidaan kytkeä perävaunu, jonka kokonaismassa on enintään 750 kg. Tällöin yhdistelmän kokonaismassa voi olla korkeintaan 3 500 + 750 = 4 250 kg.

B-luokan ajoneuvoon voidaan kytkeä perävaunu, jonka kokonaismassa on yli 750 kg. Tällöin yhdistelmän kokonaismassa voi olla korkeintaan 3 500 kg.

Ajoneuvon kokonaismassatieto on pääsääntöisesti merkitty rekisteröintitodistuksen I-osaan.

B-luokan ajokortti (erityisehto 96)

B-luokan ajo-oikeuden haltija, jolla on ajokortissaan merkintä (erityisehto 96) ajoneuvoyhdistelmää vastaavan ajokokeen suorittamisesta, saa kuljettaa ajoneuvoyhdistelmää, jossa on B-luokan vetoauto, perävaunun kokonaismassa ylittää 750 kg ja ajoneuvoyhdistelmän kokonaismassa ylittää 3 500 kg, mutta ei 4 250 kg.

BE-luokan ajokortti

BE-luokan ajokortilla saa kuljettaa ajoneuvoyhdistelmiä, joissa on B-luokan vetoauto ja hinattava ajoneuvo, jonka kokonaismassa on enintään 3 500 kg.

Fakta

  • ajoneuvon kokonaismassa = ajoneuvon omamassan ja kantavuuden summa.

Kokonaismassa on pääsääntöisesti merkitty ajoneuvon rekisteröintitodistukseen (osa I, tekniset tiedot). Ajoneuvoyhdistelmän kokonaismassa saadaan laskemalla yhteen vetoauton ja perävaunun rekisteröintitodistukseen merkityt kokonaismassat.

 

Back to top